Robin

Robin

Biography:

Sommige mensen zullen mij kennen als de bokstrainer bij Crossfit Purmerend, maar sommige wellicht ook als ,,de buurman van de garage naast de box’’ want in het dagelijks leven ben ik eigenaar van Riro Techniek.

Al op vroege leeftijd ben ik begonnen met sporten.
op mijn 5e  ben ik begonnen met judo terwijl al mijn vriendjes op voetbal gingen. Dit was niet omdat ik voetbal niet leuk vind, integendeel, maar meer omdat ik buitengewoon slecht ben in teamsport.

ik kan er enorm slecht tegen kan als iemand anders de kantjes er vanaf loopt terwijl jij je 100% inzet om de strijd te winnen.

Na een niet al te glansrijke carriere in het judo heb ik op mijn 13e de overstap gemaakt naar het kickboksen bij een grote kickboksschool in Purmerend.
Onder diverse grote namen binnen de vechtsport wereld en verschillende gyms heb ik enorm veel geleerd, niet alleen technieken, maar vooral andere aspecten zoals doorzettingsvermogen, sportdiscipline en wederzijdsrespect.

In de tussentijd ben ik bezig geweest met de opleiding fitvak en ben ik met crossfit in aanraking gekomen in de periode 2012-2013. Dit heb ik tot 2015 zelfstandig uitgevoerd onder het mom van strongmantraining op een buitenlocatie in de regio.

Het gaat er niet om hoe hard je valt,het gaat erom hoe je neerkomt

In 2015 ben ik bij Crossfit Purmerend terecht gekomen waar ik tot heden bijna dagelijks te vinden ben.

Tegenwoordig vervul ik bij Crossfit Purmerend de functie van bokscoach op de maandag en de vrijdag en dit doe ik met enorm veel plezier.

Ik vind het mooi om te zien hoe leergierig de meeste zijn. Niemand bij mij in de groep heeft de ambitie om wereldkampioen te worden en dat maakt het als coach een stuk gemakkelijker om de groep te sturen. Je ziet het enthousiasme en het plezier eraf spatten tijdens deze lessen.

Mijn les opbouw is eigenlijk heel eenvoudig; we groeten elkaar bij aanvang waarna we vanaf minuut 2 tot minuut 59 volgas aan de bak gaan. Ongeacht je niveau, ongeacht je kunnen …. Zo lang je je maar voor 100% inzet!
Mijn lessen bestaan veelal uit conditie en spieruithouding waardoor het een mooie aanvulling kan zijn op je crossfit workouts.

Skills:

Boxing
85%
Endurance
85%